2021 m. liepos 23 d., penktadienis

Deividas Livingstonas Centrinėje Afrikoje. I tomas viename faile.

 


 

 

Štai ir viskas - I tomas baigtas.

Šiek tiek redaguotas, papildytas. Jo nebus popieriniame variante, tad leidėjų redaktoriai prie jų neprisilietė ir nieko neiškraipė, o už tas, galimai kai kur pasitaikančias stiliaus ar gramatikos klaideles, tikiuosi, kad atleisite.

Svarbesnės iliustracijos paliktos. Beje, šį kartą juodraščių iš tinklaraščio netrinsiu (kaip ir  "Armanjako Šalis" cikle, nors vertėtų, kadangi - atsisiuntimų versijos gerokai geriau sutvarkytos, paredaguotos), nes ten iliustracijų daugiau, nei jų liko redaguotame ir atsisiuntimui skirtame variante. Galimai kam nors labiau patiks tinklaraščio versiją.

Ir dar "porą" žodžių:

 Kaip jau ne kartą rašiau, šis dienoraštis turėjo būti išverstas dar prieš gerą šimtmetį. Dabar, šiuo metu, skaitant šio keliautojo ir tyrinėtojo dienoraštį, net sunku įsivaizduoti tuometinį tą neįtikėtiną užsispyrimą, žingeidumą ir tuos sunkumus, su kuriais susidurdavo XIX a. keliautojai, ir net tą primityvų keliavimo būdą, ar, netgi – XIX a. ir ankstesnių laikų mąstyseną (įskaitant ne tik europiečius, bet ir afrikiečius ar azijiečius). Tačiau jį perskaičius, daug lengviau pradedi orientuotis ir visai kitaip vertinti įvairius afrikinius nuotykių romanus (pavyzdžiui „15 metų kapitonas“, „Deimantų grobikai“, „Kvotermenas“, „Karaliaus Saliamono kasyklos“ ir t.t. - tad, kartais, jų būgtais fantastinės eilutės pasirodo nelabai jau toli atitrūkusios nuo buvusios realybės) ar iš amžių glūdumų atėjusius konfliktus.

Dabartinė Afrika jau šiek tiek kitokia, nors joje verdančios aistros ir susišaukia su praeitimi gerokai glaudžiau, nei galima įsivaizduoti. Palygintinai netolima D.Livingtono aprašyta praeitis dar ilgai įtakos jos dabartį ir ateitį, nors galima stebėti norą tą praeitį ištrinti ar "perrašyti".

 

Taigi – atviros nuorodos į failus:

Epub - https://drive.google.com/file/d/1BqM5hyFU3uof_-zJGIXZUVoSvuornY-i/view?usp=sharing

Mobihttps://drive.google.com/file/d/1MCj3HGQv2S02lV-efRSLW05Kg0uDUfiB/view?usp=sharing

Pdfhttps://drive.google.com/file/d/1Yu47AsSdoSBSAKkzRZ8djrGhQWUlU9b0/view?usp=sharing

 (jei kils nesklandumų, rašykite į komentarus, el. paštą į FB paskyrą (FB mesendžeris nelabai veikia, tad geiau į komentarus )

Visa tai galite rasti ir  Armanjako Šalies bibliotekoje.

 

Pagarbiai

Armanjako Šalis. Donatas (A.Š.Donatas)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Deividas Livingstonas Centrinėje Afrikoje. I tomas viename faile.

      Štai ir viskas - I tomas baigtas. Šiek tiek redaguotas, papildytas. Jo nebus popieriniame variante, tad leidėjų redaktoriai prie j...